Reseptit ja itsehoito

Reseptilääkkeiden toimittaminen

Toimitamme niin resepti kuin itsehoitolääkkeetkinApteekissamme on 3+1 pistettä reseptintoimitusta varten. Yksi ja sama henkilö ottaa reseptin vastaan, tarkistaa ja luovuttaa lääkkeet sekä opastaa niiden käytössä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia, sillä henkilökuntaamme sitoo salassapitovelvollisuus.  Neuvomme ja opastamme Sinua kaikessa lääkkeen valintaan ja oikeaan käyttöön liittyvissä asioissa, lääkevaihdossa sekä Kela-korvauksissa.  Kysy myös oma-aloitteisesti lääkitykseen liittyvistä asioista - tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Säilytämme apteekin tietojärjestelmässä tiedot toimitetuista resepteistä noin vuoden ajan. Asioidessasi uudelleen apteekissamme nämä tiedot nopeuttavat asiointia ja tukevat apteekin lääkeneuvontaa. Rekisteristä ei luovuteta tietoja ulkopuolisille.

Lääkehoidon onnistumisen takaamiseksi tarkistamme asiakkaan apteekistamme ostamien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Palvelu on joutuisaa, sillä käytössämme on reaaliajassa toimiva lääkkeiden yhteisvaikutusohjelma.

Voimme tulostaa mukaasi myös lääkekortin, josta on nopeasti nähtävissä käytössäsi olevat lääkkeet. Lääkekortissa on lueteltu kaikki apteekistamme vuoden aikana ostetut reseptilääkkeet. Lääkekortti on henkilö- ja apteekkikohtainen, eli tietoja ei luovuteta muille apteekeille.  Lääkekortti kannattaa ottaa mukaan lääkärin vastaanotolle tai joutuessasi sairaalahoitoon.